Сигнализирай!

Полицията в Израел разпространи кадри, на които твърди, че се вижда освобождаване на заложници (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.10.2023 г.
10
0

Полицията в Израел разпространи кадри, на които твърди, че се вижда освобождаване на заложници, предаде "Дневник".

Според органите на реда, видеото показва освобождаването на заложници, държани от палестински бойци на "Хамас" след престрелка в южната част на Израел.

Кадрите показват хора, сред които и деца, облечени само по бельо, с израелските сили, както и стрелба от страна на израелските сили.

Над 1100 са жертвите след атаката на “Хамас” срещу Израел

По-рано днес стана ясно, че над 1100 са жертвите след атаката на “Хамас” срещу Израел. Загинали са хора и от израелска страна, както и от страна на Палестина.

Над 700 са убитите израелци за изминалите дни, жертвите от палестинска страна са поне 400. Ранените са около 5000, предава The Guardian.

Българският парламент и много знакови сгради в Европа бяха осветени в подкрепа на Израел (снимки)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната започва „дълга и трудна война“.

Най-малко 260 тела бяха открити и на мястото на музикален фестивал в пустинен кибуц. Много от израелските жертви са били цивилни, които са били убити в домовете си, по улиците на техните общности и на други места по протежение на широк участък от територия, граничеща с Газа.

Коментарът на “Господарите”

Малцина от нас са вярвали, че и в 21 век светът ще продължи да бъде разкъсван от конфликти, сякаш не сме си взели достатъчно поука от предишните събития досега. Крайно нецивилизовано е все още да водим войни и хиляди невинни хора да загиват заради прищевките на политици или терористи.

Истината е, че не само една от държавите има принос за напрежението в региона. Напротив, той сякаш бе подклаждан от всички страни през последните десетилетия. И много други правителства виждаха полза от това за собствената си политика. Всичко това обаче трябва да спре.

Надяваме се поне този конфликт да бъде уталожен по-скоро и хората от двете страни да бъдат в по-голяма безопасност!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.