Сигнализирай!

Без да иска Русия атакува свое село (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.01.2024 г.
212
0

Без да иска Русия атакува свое село. За това съобщи медията Тhe Moscow Times, позовавайки се на съобщение на руското министерство на отбраната.

„Около 9:00 часа сутринта на 2 януари, докато самолет на ВВС летеше над село Петропавловка във Воронежска област, имаше аварийно изхвърляне на авиационни боеприпаси“, пише в изявлението. В резултат на това селото е било разтърсено от взривове.

Зеленски към Европа: Русия ще ви изяде за вечеря

Селото се намира в близост до границата с Украйна (на около 150 км), откъдето идва и "объркването".

Видеоклипове и снимки, публикувани в социалните мрежи, показват последиците от експлозията. В селото се е образувал голям кратер, има множество разрушени сгради и отломки, разпръснати из района. 

Масирана руска атака в Украйна уби поне 12 души, въздушна тревога в цялата страна (видео)

Не се съобщава за ранени, но са констатирани разрушения по сгради, обитателите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за временно настаняване. Това съобщава в Тelegram губернаторът на Воронежска област Александър Гусев.

„Разпоредих на моите колеги от правителството бързо да се справят с проблемите, свързани с изплащането на компенсации и строителството на нови жилища. Нашият ангажимент е да гарантираме, че никой не е пренебрегнат“, написа Гусев.

Експлозията в Петропавловка идва след като във вторник Русия започна масирани атаки срещу украински градове. Убити са най-малко четирима души, а ранени има десетки други. 

Видео: Telegram / Осторожно, новости

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.