Сигнализирай!

Дете е с изгаряния и увреждане на окото, след като фойерверк гръмна в лицето му (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.01.2024 г.
9
0

9-годишно дете е с изгаряния и увреждане на окото, след като фойерверк гръмна в лицето му. Случаят е от Бургас, където пострадалите от пиротехника непълнолетни са двама, съобщава bTV.

„Майката докара детето в Спешното отделение. Имаше изгаряния по лицето и увреждане на едното око. Приехме го, промихме раните и го обезболихме, защото болките са много големи. Извикахме офталмолог по спешност, който установи, че травмите на окото не са много сериозни. Има засягане само на външния слой. Детето беше изписано в добро състояние“, съобщи д-р Николай Добрев, лекар в спешното отделение на УМБАЛ-Бургас.

„Жената беше изключително притеснена и не успя да каже как е станал инцидентът. Детето също не можеше да каже заради стреса“, добави той.

14-годишно дете от Несебър пък е с разкъсвания на ръката, след като пиратка е гръмнала в ръката му. То е настанено в ортопедичното отделение на бургаската болница.

„Пиротехниката – това са взривни вещества. Не трябва да се използват от и покрай деца. Могат да разкъсат кожата, крайници, да увредят трайно зрението, димът е вреден за дихателните пътища. Отговорността е на родителите, обществото и държавата, за да не използват деца пиротехника“, подчерта д-р Николай Добрев.

Пиратка откъсна пръстите на 3-годишно дете в Сандански

Коментарът на "Господарите"

През годините подобни инциденти са стотици, случват се всеки път. Вместо обаче всички ние като общество да си вземем поука, продължава вярването, че “то на мен няма да се случи”. И така, докато не стигнем до поредния инцидент, чиито последици са за цял живот. От пиратките страдат хора и животни, природата се замърсява, а мимолетната радост за едни може да струва живота на други. Крайно време е използването им да бъде забранено! Има начини за забавление, които не са опасни нито за нас, нито за околните.

И все пак пожелаваме на децата бързо възстановяване! Дано случилото се с тях е за урок на повече хора.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.