Сигнализирай!

Скръбна вест: Почина асансьорът в студентско общежитие (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.01.2024 г.
29
0

Скръбна вест: Почина асансьорът в студентско общежитие. Става дума за блок 50 в столичния квартал "Студентски град", предаде bTV. Съоръжението се стопанисва от Софийски университет.

Младежите са измислили забавен начин да изобразят проблема, който ги възпрепятства ежедневно. Асансьорът не работи вече повече от 6 месеца. Това е прекалено дълъг период за 8-етажна сграда, която дори е със статут на семейно общежитие. В нея са настанени семейства с деца с колички, чието придвижване е още по-трудно.

Възпоменанието на некролога, поставен на входа на блока, гласи: „Година – вечност, а болката е все така голяма. Какво по-лошо от това да бъдеш с нас, а да те няма“.

Студенти живеят в студ и мизерия в общежитията на Пловдивския университет (видео)

Студентите са ядосани, че се налага всеки ден да се качват по стълбите с покупки, багажи и други тежки принадлежности. Един от тях дори е преброил точния брой стъпала, които изминава, за да стигне или излезе от стаята си - 108 стъпала.

Това не е първият път, в който асансьорите в блока се повреждат, но е най-дългият период без решение на проблема. Оказва се, че това не е и единственият блок с неработещи съоръжения.

Радослав Христов - председател на Студентския съвет към Софийския университет - сподели, че неколкократно са правени опити да бъдат поправени асансьорите. Те обаче вече са прекалено стари и ремонтът не е опция за тях.

Спират част от старите асансьори заради липса на предпазен щит

Христов допълни, че е получавал немалко молби от различни блокове за неработещи асансьори. Той уверява, че е организирана подмяна на всички повредени съоръжения с нови такива.

Коментарът на "Господарите"

Предстои да разберем дали Софийски университет ще изпълни това амбициозно обещание към своите студенти. За съжаление, неработещите асансьори са малка част от големия проблем на българските общежития. Запознати сме с това в какви условия живеят младежите в тях. Голяма част тънат в мизерия и студ, без топла вода и базово обзавеждане. За европейска държава в 21 век това е недопустимо! Крайно време е университетите да обърнат внимание не само на размера на таксите, които искат от своите студенти, но и на това какви условия им предлагат в замяна.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.