Сигнализирай!

Върховният касационен съд ще решава къде да се гледа делото "Дебора" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.01.2024 г.
9
0

Върховният касационен съд ще решава къде да се гледа делото "Дебора", съобщава NOVA. Това се случва след като стана ясно, че нито един съдия в Стара Загора не желае да работи по случая.

И последният възможен съдия в Стара Загора е отказал да разгледа случая “Дебора”

Някои магистрати са приели да се оттеглят от делото, за да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастното разглеждането и решаването му. Други са си направили отвод, защото са решавали за мярката за неотклонение на задържания.

Подсъдим по случая е 26-годишният Георги Георгиев. Той е обвинен в причиняване на две средни телесни повреди, закани с убийство и за принуда към 18-годишната Дебора Михайлова.

Коментарът на “Господарите”

Трудно ни е да повярваме, че всички съдии в Стара Загора са толкова емоционално обвързани или близки на делото, че не могат да си свършат работата. Това поражда допълнително недоверие към институциите, които многократно са неглижирали случаи с огромно обществено значение. Поражда и съмнение, че вероятно е оказан натиск на Районния съд в Стара Загора точно за случая с Дебора и неговото разрешаване.

Прокурорът, пуснал Георги Николаев на свобода, вече не е на ръководна длъжност

Защо насилниците посягат точно на женските коси? (Коментарът на „Господарите“)

400 шева върху еволюцията на българското общество (Коментарът на „Господарите“)

Протест срещу насилието срещу жени, докато депутатите се забавляват на заседание (РЕПОРТАЖ)

Защо в България е толкова трудно жертвите на нечовешко насилие да получат възмездие? Защо отговорните органи постоянно отказват или не могат да си свършат адекватно работата? Кой пази насилниците и с кого са свързани? 

Въпреки всички протести и законодателни промени насилието над жени все още върви ръка за ръка с безсилие. Продължаваме да следим случая и да се надяваме, че възмездие ще има!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.