Сигнализирай!

Таен тунел в синагога в Ню Йорк доведе до сбиване (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.01.2024 г.
18
0

Таен тунел в синагога в Ню Йорк доведе до сбиване. Откриването на подземния тунел завърши с бой между богомолци и полиция, разказва AP.

Ликът на Хитлер се появи върху сградата на синагогата в София (видео)

Историческа синагога в Бруклин, която служи като център на влиятелно хасидско еврейско движение, беше разрушена тази седмица по време на необичаен обществен спор, започнал с откриването на таен подземен тунел и завършил със сбиване между богомолци и полиция.

Конфликтът избухнал в глобалния щаб на движението Хабад-Любавич в Краун Хайтс. Това е дълбоко почитано еврейско място, което всяка година приема хиляди посетители. Включително международни студенти и религиозни лидери. Готическата му възрожденска фасада, веднага разпознаваема от привържениците на движението Хабад, е вдъхновила десетки реплики по целия свят.

снимка: AP

Но във вторник синагогата остана затворена от полицейски барикади. Агентите по безопасност на сградите в Ню Йорк инспектираха дали тунел, прокопан без официално разрешение, може да е причинил структурни щети на прочутия имот.

Длъжностни лица и местни жители разказват, че млади мъже от общността наскоро са построили тайно прохода към светилището. Когато лидерите на групата се опитали да го запечатат в понеделник, те организирали протест. Той обаче се превърнал в насилие, когато полицията се намесила, за да извърши арести.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.