Сигнализирай!

Терзиев внесе спешен доклад за свикване на Столичния общински съвет

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2024 г.
9
0

Терзиев внесе спешен доклад за свикване на Столичния общински съвет, предаде NOVA.

Председателстващият Столичния общински съвет Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници във връзка с получен доклад от кмета на Столичната община Васил Терзиев, с което ги призовава да се съберат на 15 януари 2024 година от 14:00 часа.

Стефанова моли за потвърждение от всички съветници. При проявена отговорност от тяхна страна и събиране на необходимия кворум, докладът ще бъде обсъден.

Столичният общински съвет заседава цели… 15 минути (видео)

Предлагат ротационно председателство на Столичния общински съвет (документ)

Причината е програмата за санирането в столицата. В доклада на Терзиев се посочва, че крайният срок за приемане на проектни предложения по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II” изтича на 16 януари 2024 г.

Санирането се финансира със средства от Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС. Разликата е, че във втория етап от кандидатите ще се иска 20 на сто самоучастие. В първия етап за безплатно саниране в София бяха одобрени 69 сгради, а списъкът общо за страната е от 756 от 102 общини. Останалите извън тази класация в столицата могат да кандидатстват за Етап 2, за което срокът изтича другата седмица. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.