Сигнализирай!

Жители на село Вълкосел се оплакаха от системен полицейски тормоз и насилие (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.01.2024 г.
23
0

Жители на село Вълкосел се оплакаха от системен полицейски тормоз и насилие. На кадрите се чува как полицейска проверка е съпроводена със заплахи за бой в районното и чупене на носа, разказва bTV.

Системните проблеми в МВР водят до системно насилие и смърт

Действието се развива в гоцеделчевското село Вълкосел на 14 януари в 1 ч. Момчета са седели на пейка, а полицаят ги заплашил с насилие. Това става ясно от разказите на хора, които не искат повече подобно поведение от страна на органите на реда. Жителите на селото искат да има ред, но не и по този начин с обиди и заплахи.

Подалият сигнала разказва, че заплашваните момчета не са искали да застават пред камера, защото се страхуват от полицая. „Има и други, които са пострадали от въпросния служител на реда, но и те се опасяват да говорят и да подават сигнал. Ние просто искаме това да спре. Смятаме, че на расова основа се случва всичко, той мрази помаците“, каза подалият сигнала мъж.

Само един от пострадалите в селото от полицейски произвол реши да застане и да разкаже за насилието, което е претърпял. Момчето живее и работи в Испания. „Прибирах се от работа. Бях почти пред нас с едно момче, съсед. Спря ни патрулка. Единият го познавах, другият излезе и започна да вика. Леко с главата ме удари. „Защо не спираш? Къде отиваш? На какъв се правиш?“. Опитах да му обясня. Не ме разбра или не искаше. Последва заплаха - ако не вляза в патрулката, че ще ми сложи белезници и ще ме бие извън селото някъде“, разказва Били Билюков, потърпевш.

Расистка основа

Били споделя още, че е бил ударен веднъж по врата в патрулката докато приятелят му е отпратен да си ходи. Последвали са още обиди и заплахи, че ако колата му бъде засечена в Гоце Делчев ще има проблеми и солени глоби. Както и че може да бъде счупена. Момчето се притеснява, че може родителите му да използват колата и да бъдат преки жертви на този тормоз. Според Били отношението на полицая е на расистка основа.

От позиция на МВР става ясно, че главният секретар е разпоредил проверка във връзка с твърдения за тормоз от страна на полицейски служител. „Целта е да се установи истинността на изнесените твърдения за системен тормоз от страна на полицейски служител срещу жители на село Вълкосел, община Гоце Делчев, област Благоевград. В рамките на инициираната от главния секретар на МВР проверка ще бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел и с местното население. В областната дирекция на МВР вече е започнала отделна дисциплинарна проверка. Ръководството на МВР няма да толерира подобно поведение и действия от страна на полицейски служители“, пише в позицията на ведомството.

снимка: bTV

Коментарът на “Господарите”

Общественото мнение около полицейските произволи започва все повече да се надига. Доверието към МВР е изчерпано и вече никой не вярва на версиите им за всяко едно събитие. Всеки е наясно, че полицаите упражняват насилие, дори и да го замаскират под формата на "възпитание" и авторитет към органите на реда. За съжаление, това е и причината жителите на село Вълкосел да живеят в страх, Пламен Пенев да загине от задушаване повреме на арест и стотици хора да пострадат на протеста срещу БФС.

Крайно време е родните полицаи да бъдат оборудвани с камери, които да записват всяко тяхно действие по време на дежурство! Време е полицейският произвол да спре и родната полиция да ни пази, вместо да ни ГАЗИ!

Бившият републикански шампион по борба не е загинал при удара на колата му в патрулка

“Дойдоха, набиха ни и си тръгнаха”: Говори пострадал от полицейско насилие по време на протеста срещу БФС (РЕПОРТАЖ)

“Дано арестуват истинските вандали, а не деца”: Непълнолетни споделят за полицейско насилие от първо лице (РЕПОРТАЖ)

Възрастен човек станал жертва на полицейско насилие (видео)

Справедливост и край на полицейския произвол!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.