Сигнализирай!

Алпинистката Силвия Аздреева представи дебютната си книга (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2024 г.
17
0

Алпинистката Силвия Аздреева представи дебютната си книга. Първата българка изкачила Лхотце и К2, и втората покорила връх Еверест, с премиера на „Да покориш себе си“.

Българка покори най-трудния връх в света (видео)

Представянето на дебютната книга на Силвия се състоя снощи. Водещ на събитието бе съавторът на "Да покориш себе си" - спортният журналист Найден Тодоров. Сред гостите на представянето бяха първата българка изкачила Еверест - Петя Колчева. И вторият българин покорил К2, след Боян Петров, Стефан Стефанов.

Вдъхновяваща, прочувствена и истинска бе срещата със Силвия и нейните истории, побрани в книгата "Да покориш себе си". Тя отново премина стъпка по стъпка през преживяванията си по пътя към върховете и успя да предаде на всички гостуващи енергията, силата на духа и амбицията ѝ да не се отказва. Дори когато е била затрупана от лавина. Дори когато водачът ѝ Нирмал Пурджа се е съмнявал, че тя ще се справи.

Освен в страховито откровени истории, вечерта премина и в изключително докосващи моменти. От момента, в който разказа, че жители на Катманду, Непал са ушили специално за нея българското знаме. До момента, в който майка ѝ Мария се появи на сцената, за да я помоли "никога повече да не изкачва върхове". А Силвия ѝ обеща, че "няма да прави повече така." Или поне за сега, защото вниманието ѝ в момента е съсредоточено върху организирането на преходи до базовия лагер на Еверест и Кала Патар.

Вижте във видеото обръщението на Силвия към всички зрители на "Господарите", както и как премина вечерта на нормална надморска височина. Ние ѝ пожелаваме да не спира да преследва мечтите си и да доказва, че силата на българската жена е несравнима!

Автор: София Спасова

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.