Сигнализирай!

Имоти за милиони са отнемани незаконно от възрастни или техните наследници (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2024 г.
8
0

Имоти за милиони в София са отнемани незаконно от възрастни или техните наследници. Само за месеци чрез фалшиви документи са откраднати 8 апартамента в София. Един от тях е на една от най-скъпите столични улици – „Оборище“. Според хората в съседство собственикът на един от апартаментите е починал, а малко по-късно започнал и ремонт. Така разбрали, че е продаден.

Средната цена на имот в този район е 2800 евро на квадратен метър.

За измамата са задържани 4-ма души, предаде bTV. Един от тях вече е с повдигнати и обвинения. Той е адвокатски сътрудник. През последните месеци чрез фалшиви документи е придобил 8 апартамента. А собствениците им или са много възрастни, или са починали.

Огнестрелни оръжия, боеприпаси и документи. Всичко това е намерено в два имота.

Снимка: Пресцентър СДВР

По данни на полицията апартаментите са придобити с фалшиви документи. В повечето случаи с подставени лица, които продавали имотите на адвокатски съветник и получавали облаги.

Пенсионерка прехвърли имотите си на жители на „Факултета” и почина при неясни обстоятелства (видео)

Според столичната полиция адвокатският сътрудник е с имунитет.

Той се ползва с функционална неприкосновеност по отношения на действия на разследването към неговото професионално качество. Това нещо не е допуснато“, заяви Николай Станчев, началник на отдел „Разследване“ в СДВР.

Според адвокат Валя Гигова от Висшия адвокатски съвет ролята на адвокатския сътрудник е да подпомага дейността на адвокатите и няма право на имунитет, когато става дума за лични деяния. Не така обаче е за служебните задължения.

Имат същите права и задължения като адвоката по отношение на опазване на адвокатската тайна, която включва всички кореспонденции и документи“, заяви адв. Гигова.

Пенсионерка прехвърли имоти на гледачката си часове след своята смърт (видео)

Цял живот работиш, за да изплатиш кредит, теглен за жилище. В един момент обаче може да се окаже, че не е твое заради подобни кражби чрез фалшиви документи. Институциите трябва да вземат мерки и да прекратят подобни практики. Ако трябва да се променят закони, да се увеличат наказания, но това трябва да спре!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.