Сигнализирай!

Автобус-амфибия ще превозва пътници през река Дунав между Румъния и България

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2024 г.
30
0

Автобус-амфибия ще превозва пътници през река Дунав между Румъния и България, съобщава БТА.

Автобусът е закупен от окръжния съвет на Кълъраш в рамките на проект по програмата ИНТЕРРЕГ Румъния-България V-А. Това съобщи Богдан Мушат, ръководител на съвместния секретариат в Регионалния офис в Кълъраш за трансгранично сътрудничество за границата Румъния-България, на първата трансгранична конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще".

Нидерландска версия на автобуса-амфибия. Източник: youtube

Румъния съди сина на бивш български министър за измама с евросредства

Автобусът е на стойност около 900 хиляди евро (4,57 млн. леи). Закупен е от Унгария, където от 2009 г. се движат подобни превозни средства-амфибии в река Дунав. Те предлагат на туристите атрактивно пътуване, а през ноември миналата година бе направен успешен тест на превозното средство. Според информацията в румънски медии подобен автобус се използва и в Португалия, но в случая на Румъния автобусът-амфибия ще изпълнява ролята на ферибот само за пътници между Кълъраш и Силистра.

Превозното средство е наречено Frog Bus и разполага с 35 места. Автобусът е закупен в рамките на проекта „Подобряване на безопасността на корабоплаване по река Дунав в трансграничния район Кълъраш-Силистра“.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.