Сигнализирай!

Злоупотреби за милиони и недовършени пътища - Бойчиновци излиза на протест (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.01.2024 г.
20
0

Злоупотреби за милиони и недовършени пътища - Бойчиновци излиза на протест. Жителите са недоволни от управлението на общината и от състоянието на улиците и тротоарите в града и селата, предаде NOVA.

Вече години наред републикански път, който свързва селата в района, стои недовършен. Демонстантите искат оставката на кмета.

Хората споделят, че за четири мандандата кметът Светлин Сретениев давал само празни обещания и е усвоявал евросредства. Те са инициирали подписака за неговото сваляне, която е адресирана до главния прокурор.

Протестът е бил отказан от общината и е трябвало да се стигне до съда за неговото осъществяване. Селата Лехчево и Ерден вероятно ще поискат присъединяване към друга община, заради нередностите.

Европрокуратурата проверява Бойчиновци за злоупотребите за 2,6 млн. евро (видео)

„Има над 15 досъдебни производства срещу кмета, но няма повдигнато обвинение. Това е абсурдно”, поясни жител в района. Пътят Монтана–Ерден–Крапчене трябва да бъде завършен, а това също е повод за недоволство.

„Имахме средно училище, което затвори. Децата ни няма с какво да стигнат до Монтана, за да учат там”, коментира друг протестиращ.

В момента кметът на Бойчиновци е в съдебна битка с ДФ „Земеделие" заради подозренията за злоупотреби за 2,6 милиона лева.

Община Бойчиновци осъмна с напрежение и полицейска акция

Коментарът на "Господарите"

Припомняваме, че пътищата в община Бойчиновци – в града и селата Портитовци, Мърчево и Охрид, трябваше да бъдат ремонтирани по европейски проект за над 5 милиона лева. Направено е авансово плащане с ДДС за над 3 милиона лева от ДФ „Земеделие“, откъдето сега си искат парите.

Стана ясно, че за същия период, в който е удължен проектът заради лоши метеорологични условия, са направени улици пред домовете на общински съветници и хора от общинската администрация. Колко удобно!

Още преди година кметът Светлин Сретениев обеща, че ако се наложи, ще довършат проекта с общински средства. Виждаме обаче, че думите му нямат никаква стойност!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.