Сигнализирай!

Компания плаща 10 000 долара, ако се откажете от мобилния си телефон за месец

Gospodari.com
Gospodari.com
25.01.2024 г.
16
0

Компания плаща 10 000 долара, ако се откажете от мобилния си телефон за месец. Базирана в Ню Йорк компания, която е известна с продажбата на исландско кисело мляко, обяви конкурса в сряда.

Въвеждаме нов вид „сух януари“ тази година“, пише в уебсайта на компанията. „Вместо да се въздържате от алкохол за един месец, ние ви предизвикваме да се откажете от смартфона си. Вярваме в силата да живеем по-прост живот с по-малко разсейвания. Едно от най-големите разсейвания в живота ни днес е нашият телефон!

Снимка: iStock

Десет души ще бъдат избрани за участие в интересната инициатива въз основа на есета, пише New York Post.

За да се уверят, че участниците в състезанието няма да използват своите смартфони, компанията ще изпрати на участниците кутия за ключалка и флип телефон с едномесечна предплатена SIM карта.

Конкурсът е вдъхновен от идеята за дигитална детоксикация.

https://www.youtube.com/watch?v=VUgZF83Mrb8

Признаваме нарастващото време пред екрана, използването на телефона в нашето общество и отрицателните ефекти, които това може да има. Това ни вдъхнови да стартираме програмата за дигитална детоксикация“. Това коментира Кристина Дроциак, директор PR и дигитална стратегия на компанията Siggi’s.

И допълни: „Целта на програмата е да покаже на хората ползите от това да се освободим от цифрови технологии с надеждата, че това може да постави началото на нови здравословни навици през 2024 г. и след това“.

Периодът за регистрация в конкурса продължава до 31 януари.

Българска община дава 10 000 лева на семейства, решили да имат трето дете (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.