Сигнализирай!

Не, няма как да си купите годишна карта за метрото за 4 лева (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.01.2024 г.
53
0

Фалшив профил във Facebook предлага годишна карта за метро срещу 4 лева. В замяна иска купувачът да посочи три имена, ЕГН и телефонен номер, информира NOVA.

Ръководителят на отдел „Контрол и реализация на приходите” в столичния „Метрополитен” Кармен Младенов коментира, че най-вероятно измамата е с цел събиране на лични данни. Имало е обаждания от хора, които са се поинтересували как могат да се сдобият с такава карта.

мнимата оферта за карта. Източник: facebook

Започват строителството на новия лъч на метрото

Ние обяснихме, че това няма как да стане. Профилът е фалшив, веднага го докладвахме и се надяваме съвсем скоро той да бъде премахнат.”, заяви Младенов.

Коментарът на "Господарите"

Фалшивият профил е нов и използва отличителните знаци на Софийското метро, което може лесно да ви подведе. Под "офертата" има и коментари на български от реални хора. Един бърз поглед обаче показва, че повечето от тях са румънци, а написаното от тях е с помощта на Изкуствен интелект или преводача на Гугъл.

Бъдете бдителни и винаги проверявайте източниците на информация. При съмнения винаги се консултирайте с официалните органи.

Подавайте ни сигнали за всякакви подобни нередности и злоупотреби на gospodari.com

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.