Сигнализирай!

Учениците в Пловдив преминават на онлайн обучение

Gospodari.com
Gospodari.com
26.01.2024 г.
12
0

Учениците в Пловдив преминават на онлайн обучение заради грипа. Областта удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 5 февруари включително, информира NOVA.

По данни на РЗИ-Пловдив към днешна дата заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в областта е 269,7 на 10 000 души. Заради увеличения брой на отсъстващи ученици и педагогически персонал, Областният оперативен щаб е взел решение към настоящите временни мерки да бъде добавена и нова. От понеделник се преустановява присъственият учебен процес и провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности на ученици на територията на цялата област Пловдив.

Снимка: iStock

В област Габрово заболеваемостта също остава висока – 380,92 на 10 000 души към 25 януари. Там противоепидемичните мерки остават същите, с изключение на две училища – НУ „Васил Левски“ в община Габрово и СУ „Максим Райкович“ в община Дряново. Там присъственият учебен процес се преустановява до 5 февруари включително заради многото отсъстващи ученици поради заболяване.

Дете е с кръвонасядания след побой от пастрока си

В сила остават въведените противоепидемични мерки и в останалите шест области на страната – Смолян, Плевен, Варна, Бургас, Пазарджик и София-област. Във всички тях са преустановени плановите консултации на здрави бременни жени и деца. Също профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провежда се стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забранени са свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

В зависимост от развитието на грипната епидемия в дадена област, временните противоепидемични мерки могат да бъдат допълвани. Периодът на тяхното действие също може да бъде удължаван, обясняват от пресцентъра на здравното министерство.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.