Сигнализирай!

Кирил Петков даде подробности за мистериозната среща със Спас Русев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.01.2024 г.
30
0

Кирил Петков даде подробности за мистериозната среща със Спас Русев. Лидерът на ПП обясни, че има познанство с бизнесмена, свързван в общественото пространство с Пеевски, от 10 години.

"Познавам Спас Русев от 10 години. Аз бях предприемач. Той беше инвеститор. Имаме срещи, но не често. Звънна ми и ми каза – "Дай да се видим", заяви Петков пред бТВ.

Съсед на майката и тъщата, обвинени в убийство: Оставяха детето голо и босо (видео)

Кирил Петков даде подробности за мистериозната среща със Спас Русев (видео)

Обяснението

"Аз бях в парламента и му казах срещата да е на най-публичното място. Бяхме в кафене в хотел в центъра на София. В момента, в който бяхме в кафенето и аз си поръчах фреш, Соня Колтуклиева, явно ме е проследила, нахълта с телефона. С нея имаме история. Един път ме снима един час по време на полет до Лондон със съпругата ми. Тогава казах на Спас Русев, че срещата ни приключва и трябва да тръгна", обясни той.

"Спас Русев се беше върнал от Лондон и искаше да види какво се случва в България. Поддържам контакти с много хора. Спас Русев никога не е искал услуга от нас. Не е имало лобизъм", подчерта Кирил Петков. След това му се обадил и му се извинил, че бил включен в "поредната жълта атака".

Изборът на конституционни съдии

Петков коментира и избирането на Десислава Атанасова от ГЕРБ за конституционен съдия. Това е друг обществен въпрос, който буди справедливо възмущение. Той нарече това "избор компромис".

"Логиката, през която минахме, беше следната – човекът, когото ние издигаме - съдията Белазелков, трябва да олицетворява всичко това, зад което ние стоим като идеология - вяра и олицетворение на институциите. За кандидата на ГЕРБ Десислава Атанасова – трябва да представлява техния избор. От наша гледна точка не трябва да е под червената линия на приемливост. При НЗОК реагирахме. Там управителят и подуправителят са в оставка и ще бъдат сменени. Ние искаме кандидатури като Белазелков“, каза Петков.

Кой е Спас Русев?

Кой е Спас Русев?

Спас Русев е известен бизнесмен и лобист, замесен в повечето мащабни сделки у нас още от времето на приватизацията до днешни дни. Името му се свързва и с овладяването на големите медии от кръгове, близки на санкционирания по “Магнитски” съпредседател на ДПС Делян Пеевски, както и на бившия премиер Бойко Борисов. Преди 20 години друга снимка от негова среща разбуни духовете:

На снимката е соченият от МВР за контрабандист номер 1 Иван Тодоров-Доктора, който вече не е между живите. Там са и Спас Русев и министри от кабинета на Симеон Сакскобургготски. Там са финансовият министър Милен Велчев, транспортният министър Пламен Петров и депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.