Сигнализирай!

Франция бясна на президента: Макрон вечеря в дворец, а фермерите - на магистралата

Gospodari.com
Gospodari.com
01.02.2024 г.
22
0

Франция бясна на президента: Макрон вечеря в дворец, а фермерите - на магистралата. Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит бяха гости на бляскава гала в Стокхолм по покана на кралското семейство. Това би звучало като най-обикновена новина, но снимките от пищната вечеря предизвикаха буря в социалните мрежи. Докато Макрон вечеря в дворец, протестиращите фермери ядат и нощуват на магистралата, пише bTV.

https://www.youtube.com/watch?v=tvN5OdOCKek

На кадри от официалното събитие се виждат официално облечените Еманюел и Брджит Макрон, които стоят редом до кралското семейство на Швеция. Домакините им пък са облечени в пълни регалии – жените са с обсипани с диаманти корони и пищни рокли, мъжете носят на гърдите си ордени.

Всички те се радват на страхотна и богата вечеря, която включва и много френски ястия за гостите.

След появата на снимките потребителите в социалните мрежи буквално избухнаха. Много от тях започнаха да споделят кадри за сравнение – какво прави Макрон в момента и какво се случва във Франция.

https://twitter.com/RadioGenoa/status/1752781342318760382

Френският президент Макрон се наслаждава на богата кралска вечеря. Междувременно фермери блокират Париж, за да протестират срещу разрушителните климатични закони, които ще навредят на индустрията. Елитът ще яде най-финото месо, докато ви казва, че трябва да ядете насекоми“, пише потребител.

Докато Макрон и жена му се наслаждават на „пищна гала вечеря“ в двореца в Стокхолм, фермерите пекоха наденици на открит огън на средата на магистралата край Париж“, допълва друг.

Припомня се също, че визитата на френския президент в Швеция е „спонсорирана с парите на данъкоплатците“.

И във Франция протестиращи фермери блокират Париж

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.