Сигнализирай!

Директорка в Милано ходи на училище с питбула си

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2024 г.
15
0

Директорка в Милано ходи на училище с питбула си. Учителите в гимназията са подали жалба срещу нея, пише La Repubblica.

Баща и син насъскват и пускат питбула си срещу улично куче (видео)

Преподавателите не са никак очаровани, жената вече година взима домашния любимец със себе си, докато е на работа. Първоначално директорката заявила на колегите си, че ще бъде с животното временно. А причината - гледачката му се разболяла от COVID-19.

снимка:La Repubblica

Година по-късно учителите призовават отговорните институции да вземат под сериозно внимание поведението на директорката. От жалбата им не става ясно да е имало инцидент с питбула, при който той да е проявил агресия към някого от училището. Освен това, в Италия няма мярка, която да забранява вкарване на животни в обществени сгради.

Ние от "Господарите" смятаме, че все повече обществени сгради трябва да бъдат "pet friendly", стига животните да са добри и послушни. Америка е известна с кучетата си придружители, които подпомагат много деца и възрастни в битката с коварни болести. Те са обучавани да усещат кога дете с диабет има нужда от инсулин, например. И още стотици примери, които спасяват животи. Изглежда само в Европа все още не отваряме всички врати за четириногите си приятели! Трябва да се замислим над това!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.