Сигнализирай!

Трагедия в Канзас: 1 мъртъв и 21 ранени след стрелба по време на парад на Супербоул шампиона

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2024 г.
11
0

Огромна трагедия беляза парада на носителя на шампионската титла на Супербоул на Националната футболна лига на САЩ и Канада – Канзас Сити Чийфс.

Тъжната равносметка показва, че един човек е загинал, а още 21 са ранени, докато извършителят на атентата е все още неизвестен, предава Reuters.

Длъжностни лица на терен са заявили пред медиите, че са лекували осем жертви, които са били с опасност за живота. Други седем са също с животозастрашаващи наранявания.

Сред ранените има девет деца, като прогнозите там са оптимистични и се очаква всички да се възстановят.

Полицията в Канзас съобщи, че са арестувани трима заподозрени във връзка със стрелбата. Към този момент извършителят остава неизвестен, докато разследването вече е в ход.

Изстрелите са произведени западно от Юниън Стейшън, ЖП гарата в центъра на Канзас, където парадът приключи около 14:00 часа местно време. Хиляди фенове се бяха събрали, за да гледат празненствата на Канзас Сити Чийфс.

Хаосът по време на стрелбата

Неверотно шоу и познат победител за Супербоул

Местна радиостанция съобщи, че един от диджеите, работещи в радиото – Лиза Лопес, е била убита при стрелбата, като по този начин беше разкрита самоличността на загиналата.

Местни доклади казаха, че играчите на Канзас Сити Чийфс са били на метри от местопрестъплението, когато са били произведени първите изстрели. Стрелбата накара наблюдаващата тълпа, включително кмета на града и членовете на семейството му, да се разбягат, търсейки прикритие, което създава истински хаос по улиците на Канзас.

Началникът на полицията в Канзас Сити – Стейси Грейвс каза, че полицаите са реагирали веднага след избухването на изстрелите. Детективите, които са били на място, бързо са започнали разследване. Пожарната също се включи в действие, оказвайки помощ на пострадалите. Повече от 800 полицаи вече са на място, за да наблюдават парада, казаха служители. Градската пожарна също е присъствала, за да окаже медицинска помощ при нужда.

Оцелелите жертви са били транспортирани до три местни болници, казаха служители. Непосредствено животозастрашаващите случаи са откарани в болница в рамките на 10 минути след стрелбата. Девет деца на възраст от 6 до 15 години с огнестрелни рани се лекуват в болницата „Children's Mercy“ в Канзас.

На фона на това българският журналист и писател Иво Иванов, който живее в Канзас и е бил на парада, успокои своите почитатели чрез пост в своя Facebook профил, че е добре. Той обясни, че е тръгнал от парада на Чийфс минути преди да започне стрелбата.

Аз съм ок. Бях там сред стотици хиляди щастливи хора. Тръгнах си минути преди стрелбата. Вървях към паркинга по време на изстрелите. Това за съжаление вече се е превърнало в ежедневие във всички точки на страната. Моля се за живота и здравето на пострадалите.“, написа той.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.