Сигнализирай!

Спряха от движение колата на мъж, карал с почти 260 км/ч в столицата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2024 г.
19
0

Спряха от движение колата на мъж, карал с почти 260 км/ч в столицата. Столичната Пътна полиция е издирила водача, публикувал клип, че шофира с висока скорост, по столичния околовръстен път, пише NOVA.

Пореден “състезател” с 12 фиша се хвали в интернет, че е вдигнал 200 км/ч в града (видео)

Автомобилът му е спрян от движение, но не заради скоростта. А заради промени по неговата конструкция, които не са одобрени от сертифициран орган. Заплашва го и сериозна глоба. "При огледа на автомобила видимо се установиха изменения в конструкцията. Има допълнително монтирани агрегати като по-мощно турбо, спортни филтри, изменения в генерацията. За тези изменения в конструкцията на водача ще бъде съставен акт, като го грози глоба между 2000 и 7000 лв.", коментира Мартин Чурински от столичната Пътна полиция.

Преработеният автомобил е "Ауди" А3 на повече от 20 години, с 1.9 литров турбо дизелов двигател, както се разбира от клипа от околовръстното. Фабрично този мотор е с мощност 130 к.с., а максималната скорост е 205 км/ч. Каква е мощността на тунингования автомобил не беше съобщено.

Водачът може да бъде съден за хулиганство

Мартин Чурински допълни, че на база клипа няма как шофьорът да бъде глобен за превишена скорост, тъй като такива санкции могат да се наложат само ако са констатирани с предвидени за това технически средства (радар или камера). Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи коментира, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу водача, като ще иска той да бъде съден за хулиганство при управляване на моторно превозно средство. За това престъпление чл. 325 от Наказателния кодекс предвижда затвор до три години и лишаване от право на упражняване на определена дейност.

Коментарът на "Господарите"

Ужасяващо е да признаем, че живеем в свят на TikTok клипове и стимулирането на "як" начин на живот там. Не е "яко" обаче да застрашаваш живота си и този на останалите, за да запишеш поредното клипче за социалните мрежи. Не е геройство да караш с висока скорост, предвид колко родители страдат, защото са загубили децата си в катастрофи и то заради подобни безотговорни шофьори. Диона, Катрин Йорданова... Лошите примери за едно реално поколение на безочие, наглост и беззаконие. Докога? Не искаме да виждаме бъдещето на България по този начин! Искаме промени и наказания!

Все си обещаваме да не правим глупости на пътя, а после?! (Коментарът на редактора)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.