Сигнализирай!

Мъж опита да източи близо 10 милиона лева ДДС чрез фалшиви продажби на трюфели

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2024 г.
11
0

Мъж опита да източи близо 10 милиона лева ДДС чрез фалшиви продажби на трюфели. Окръжна прокуратура – Пазарджик обвини 51-годишния извършител и неговия 57-годишен съучастник в опит за данъчна измама.

Обвиняемият е бил в лицето на собственик на търговско дружество. На 14 декември 2022 г. той представил на Националната агенция по приходите (НАП) - София документ с невярно съдържание - справка декларация по Закона за ДДС за възстановяване на данъчен кредит в размер на 9 668 423 лв. при действителен в размер от 263 лв., посочват от прокуратурата.

Оттам обясняват, че към документите е бил приложен дневник за фиктивни покупки на дружеството за данъчен период от месец ноември 2022 г. Деянието е останало недовършено по независещи от обвиняемия причини.

Когато данъчните се правят на умрели лисици

Министерството на финансите иска гъбарите и билкарите да плащат патентен данък (видео)

Съучасникът е организирал изготвянето на фактури с невярно съдържание за фиктивните доставки с получател търговското дружество, управлявано извършителя. Установено е, че фиктивните сделки са извършвани като продажби на трюфели и гъби.

Разследващите установяват, че мъжът е извършвал търговска дейност на територията на Пазарджик и други области. По делото са разпитани свидетели, иззети са документи за фиктивни сделки и са назначени експертизи, допълниха от обвинението. Предстои прокуратурата да повдигне обвинения спрямо други лица.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Е, на това му викаме смелчага! Да се опита да превърне 263 лева в 10 милиона! Де да имаше всеки такива способности. Уви, надяваме се да си получи заслуженото за "магическия трик".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.