Сигнализирай!

Американец спечели 340 милиона долара от лотарията, но не си ги получи

Gospodari.com
Gospodari.com
25.02.2024 г.
10
0

Американец спечели 340 милиона долара от лотарията, но не си ги получи. Оказва се, че станала грешка и печелившите числа били други, предаде The New York Times. Сега мъжът съди организаторите на известната лотария Powerball с искане да си получи печалбата.

На 7 януари 60-годишния Джон Чийкс от Вашингтон открива, че наборът от числа, които е избрал, е обявен за печеливш на уебсайта на лотарията. Той отишъл да получи наградата. Оттам обаче му казали, че е станала грешка.

Уникален късметлия от САЩ две поредни години печели милиони от лотарията

Компанията, която поддържа уебсайта на вашингтонския клон, обяснила, че числата са тестови числа и случайно са съвпаднали с тези на Чийкс. Оттам допълнили, че цифрите се появили на сайта в деня преди тегленето, а по време на играта е изтеглена съвсем различна комбинация.

Адвокатите на американеца твърдят, че тъй като наборът от числа на техния клиент е съвпаднал с публикацията в сайта, той има право на целия наличен джакпот към онзи момент. В негова защита адвокатите посочват подобен случай в Айова, където на притежателя на билета беше изплатена печалбата след същата грешка. С малката разлика, че сега става въпрос за милиони, а не няколкостотин долара.

Късметлия спечели огромна сума от лотарията, но така и не си я потърси

Наскоро имаше друг случай в американската лотария, в който мъж не си потърси печалбата от 36 милиона долара. Неговият билет беше анулиран.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.