Сигнализирай!

Името на Стоичков ще присъства на новия стадион на "Барса"

Gospodari.com
Gospodari.com
02.03.2024 г.
40
0

Името на Стоичков ще присъства на новия стадион на "Барса". Една от вратите на легендарния дом на испанския клуб ще носи името на Кавалера на "Златната топка" от 1994 година.

Вижте песента на Христо Стоичков с Тони Димитрова и братя Аргирови (видео)

Съоръжението на "Камп Ноу" търпи реконструкция, след която входовете към отделните сектори ще бъдат кръстени на някои от най-големите легенди на клуба като признателност за стореното от тях.  Поредното признание за Христо Стоичков в Каталуния идва след допитване до феновете, които и до днес помнят успехите на великия българин и любовта му към отбора. Именно с емблематичния №8 в състава си "Барса" вдигна първата в историята си Шампионска лига.

снимка: Unsplash

Сега името на Камата ще бъде редом до тези на Йохан Кройф, Диего Марадона, Лионел Меси, Роналдиньо, Карлес Пуйол и други.  

Очаква се "Камп Ноу" да отвори врати в края на годината, когато ще заработи с 60% от максималния си капацитет. Новото бижу на европейския футбол трябва да бъде напълно завършено за началото на сезон 2025/26 по първоначални планове. Новият капацитет на съоръжението ще се увеличи от 99 000 на 105 000 зрители.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.