Сигнализирай!

Битата жена от Бобов дол оправдава мъжа си за насилието и иска да бъде пуснат (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.03.2024 г.
6
0

Битата жена от Бобов дол оправдава мъжа си за насилието и иска да бъде пуснат. Тя заяви пред Bulgaria ON AIR, че дори обвинява себе си.

Жертвата на домашно насилие Таня Ангелова споделя, че става въпрос за битов скандал и без нейно знание майка ѝ е публикувала клипа в социалните мрежи, за да предпази дъщеря си. Насилникът на жената вече е в ареста.

13-годишно момиче засне как баща ѝ пребива майка ѝ в Бобов дол (видео)

"За наши неща се скарахме, лични, случило се е, нямам наранявания, няма ми нищо. Той не е избухлив, но и аз съм устата. Искам да бъде освободен и да живее неговия си начин на живот", заяви Ангелова.

Тя казва, че досега не е упражнявано насилие над нея. Прокуратурата се е самосезирала сама след появата на клипа в интернет пространството.

Малтретираната жена дори не е подала сигнал за оказаното ѝ насилие. "Нито съм подала сигнал за домашно насилие, нито ще подавам. Във всяко семейство има проблеми, ще подам молба за развод и ще си гледам децата сама", казва Таня.

"През 2019 г. съпругата му е подала едно заявление, при което по нейно настояване има отказ за образувано досъдебно производство", обясни говорителят на Районна прокуратура - Кюстендил Крум Крумов.

Бабата на 13-годишното дете, станало свидетел на побоя над майка си, споделя, че то многократно е търсило нейната помощ заради скандалите и насилието, но дъщеря ѝ и зет ѝ отричали за проблемите.

Най-вероятно това е провокирало детето да заснеме клипа и да го изпрати на баба си, за да докаже насилието. Получавайки клипа, в момент на афект, тя решава да го публикува в социалните мрежи с идеята институциите да се самосезират.

Задържаха насилника от Бобов дол, пребил жена си пред очите на дъщеричката им

„Причината е, че тя е отказала да отнесе документ на свекъра си и по този повод е възникнал скандал между нея и съпруга ѝ, който е прераснал във физическо насилие. Детето е направило клипа без знанието на майка си и баща си“, обясни Албена Разсолкова, районен прокурор на Кюстендил.

Тъй като жертвата не е подала сигнал, по случая се самосезира полицията. Насилникът Найден е задържан два дни след побоя на територията на София, след което е отведен в ареста в Бобов дол. Той е съден за хулигански прояви преди години. Засега е задържан за 72 часа.

Коментарът на "Господарите"

Всеки човек с просто око може да види от разпространения видеоклип, че мъжът оказва брутално насилие над жена си. Склонни сме да вярваме, че това не е първата му подобна проява, въпреки че потърпевшата отрича.

Много жертви на домашно насилие ги е страх да си признаят, че биват малтретирани и защитават своите насилници. Това трябва да спре! Жените трябва да знаят, че не са сами и да дадат гласност на проблема. В противен случай се обричат да живеят в страх кога ще е следващият удар.

Ако сте жертва на домашно насилие или познавате такава, не се колебайте да ни сигнализирате на gospodari.com. Не сте сами!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.