Сигнализирай!

Комисията за Нотариуса отново няма да заседава

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2024 г.
14
0

Комисията за Нотариуса отново няма да заседава. Това става ясно от графика, публикуван на сайта на парламента.

За днес не е обявен дневен ред на Парламентарната комисия за проучване на факти и обстоятелства, свързани с кръга за влияние на Мартин Божанов, която по принцип се събира в четвъртък.

Така това ще е вторият път, в който няма да има проведено заседание. Миналата седмица в дневния ред беше включена точка за изслушване на градския прокурор на София Илияна Кирилова. Само 30 минути преди началото на заседанието обаче тя изпрати писмо, с което "учтиво отклонява поканата". Затова и заседанието не се състоя, тъй като не бяха предвидени за изслушване други гости.

И изведнъж всички, познавали Нотариуса, загубиха паметта си

Кирилова е първият отказал да се яви в парламентарната комисия, досега няма отклонил покана и от двете колегии. Председателят на комисията Никола Минчев определи това като саботаж. Той напомни, че тя е длъжна да се яви и увери, че ще бъде извикана повторно.

Снимка: Христо Касабов/БТА (ЕВ)

В следващите заседания комисията обмисля да покани изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и бившите главни прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев.

Не са ясни причините, поради които и днес комисията няма да заседава. Очакваме да видим какво ще е оправданието този път. Интересно е обаче да проследим дали Кирилова ще изпълни задължението си да се яви.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.