Сигнализирай!

„Тур дьо Франс” отново ще мине през България (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.03.2024 г.
13
0

За втора поредна година страстните любители на „Тур дьо Франс” у нас ще могат да се докоснат до емоциите на най-голямата велонадпревара в света. Така нареченият „Етап България” ще се проведе на 28 юли в живописния район на Западните Родопи. Център на събитията отново ще бъде Велинград, съобщава NOVA.

Вековната традиция на Обиколката на Франция е пренесена по нашите ширини за първи път миналото лято. Сред участниците в състезанието, което има изцяло аматьорски характер, се включи и единственият български участник в Джиро д'Италия - Николай Михайлов.

Защо колоездачите в “Тур дьо Франс” бръснат краката си?

Минаха доста години, откакто приключи моята спортна кариера. Затова реших да се включа в първото такова издание у нас. Беше доста добре организирано”, казва той.

Михайлов е мнение, че подобен тип състезания носят добавена стойност за българското колоездене.

Особено тук в България този спорт има нужда да се популяризира. Както видяхме, миналата година се включиха доста аматьори и любители, които просто искаха да усетят тръпката от състезанието.”, поясни той.

Още повече - ние даваме възможност за участие на хора от 18 до 80 години и имаме доста възрастови категории, които награждаваме в нашето състезание. Грижим се за всички, които ще присъстват там. Не само участниците на двете дълги дистанции - на 57 и 102 километра, но и за техните семейства. Преди събитието съответно организираме семейно каране и детско каране.”, коментира организаторът на събитието Даниел Дуков.

Очаква се успехът на първото издание да привлече още повече привърженици на колоезденето.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.