Сигнализирай!

Журналистка, отразявала процеса на Навални, се изправи пред руския съд (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.04.2024 г.
34
0

Журналистка, отразявала процеса на Навални, се изправи пред руския съд. Антонина Фаворская бе арестувана от руските власти по обвинение в екстремизъм. Тя може да бъде осъдена на 6 години затвор, пише AP.

Хакери са откраднали данни на руски затворници, за да отмъстят за Навални

„Разбирам целия абсурд на процеса", каза Фаворская в съдебната зала.

Заседанието се провежда при закрити врата по искане на разследващите органи. Фаворская и адвокатът ѝ не са съгласни с решението на съда. Журналистката посочи, че е категорично против процесът да се води при закрити врата. „Медиите трябва да знаят какво става тук, в какво ме обвиняват“, допълни тя.

Фаворская е обвинена в събиране и редактиране на материали за Фондацията на Навални, насочена към борба с корупцията в Русия. Според магистратите организацията е била забранена от руските власти и също е обвинена в екстремизъм.

Припомняме, че Навални, който се противопостави на корупцията в руското правителство, почина при мистериозни обстоятелства на 16 февруари в затвор в Ямало-Ненецкия регион, на 1200 мили североизточно от Москва. САЩ държат руския президент Владимир Путин отговорен за смъртта му.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.