Сигнализирай!

Опит успешен: „Бременните кошути“ този път не осуетиха бутането на ловния хотел на Вълка (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.04.2024 г.
18
0

Опит успешен: „Бременните кошути“ този път не осуетиха бутането на ловния хотел на Вълка. Това научаваме от публикация на Дневник. В понеделник от едноименното държавно ловно стопанство блокираха входа и не допуснаха общинската техника, която да срине постройките. Причината била нуждата от спокойствие за бременния дивеч на територията на стопанството.

През 2020 г. стана ясно, че свързаната с Румен Гайтански - Вълка фирма "Био майнинг" строи незаконно на територията на Ловно стопанство "Искър". Година по-късно главният архитект на София Здравко Здравков издаде заповед за събаряне, защото обектът няма разрешение за строеж и одобрен проект. Фирмата на Гайтански обжалва, като твърдеше, че ремонтират стара техническа работилница.

След съдебно решение днес отново започна събарянето на незаконния ловен хотел. С флекс директорът на "Строителен контрол" на Столичната община Цветан Тодоров разряза веригата и катинара на входа. А автомобилът, блокирал входа за техниката, бе преместен принудително.

Снимка: стопкадър/видео

Бременност на дивеча: Неочаквани пречки спират бутането на ловния хотел на Вълка

Директорът на ловното стопанство Иван Дивизиев се опита да спре разрушаването с мотива: "да не се безпокоят кошутите в стопанството, които били бременни". Той не се яви. Не присъства и директорът на Югозападното държавно предприятие - Благоевград Валентин Чамбов.

https://www.youtube.com/watch?v=78ApNVEsWMc

Окончателното премахване на сградата ще продължи до шест месеца и ще струва до 2,4 млн. лева. Общината ще си търси разходваните средства от собственика.

Незаконните сгради са построени на територията на Държавно ловно стопанство “Искър” по силата на договор. Той е сключен между държавната структура и частната фирма “Био майнинг” на Румен Гайтански. Дружеството има 15-годишен договор за съвместна ловностопанска дейност с държавното стопанството, сключен на 23 юни 2016 г.

Процедурата е по заповед на министъра на земеделието в кабинета “Орешарски” Димитър Греков, който никога не отрече медийни публикации, че е от квотата на ДПС.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.