Сигнализирай!

Елена Йончева нямала доверие на Пеевски, но прие номинацията му (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.04.2024 г.
26
0

Елена Йончева нямала доверие на Пеевски, но прие номинацията му. „Става дума за номинация и аз приемам тази номинация, като призвание за добре свършена работа в Европейския парламент за България, заяви пред bTV Йончева.

Вчера стана ясно, че евродепутатът от БСП отново е номинирана за член на Европейския парламент. Изненадващо обаче "поканата" дойде от ДПС-Благоевград, а самата Йончева я прие с гордост.

„Делян Пеевски ми каза, че следи всички теми и знае подробности за моите позиции", коментира тя. Йончева допълни, че не е "изграждала отношение на доверие с лидера на ДПС в личен контакт".

Това обаче не ѝ попречи да приеме номинацията. В същия момент, попитана дали, ако тя беше дошла от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, тя беше категорична: "Всичките ми битки бяха срещу него, така че няма как да приема".

Елена Йончева и Делян Пеевски попаднаха заедно в листата с кандидати за евродепутати на ДПС

Все пак тя не пожела да коментира закона "Магнитски", по който е санкциониран Делян Пеевски, защото това са санкции на трета държава извън ЕС.

"В действителност имам сериозен пробив по редица теми. Ще продължа да работя по всички тях, ако намеря подкрепа  и ако имам пълната свобода, както досега, да отстоявам каузите, с които съм се захванала“, заяви Йончева.

Междуврменно Делян Пеевски също се изказа по темата:

"Поканихме Елена Йончева, защото е независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите и хората. Винаги сме имали гражданска квота, а тя е достоен неин представител", заяви лидерът на ДПС.

Интересно как Йончева се хвърля "на сляпо" в битката за Европарламента. Очевдино смяната на боята няма общо с доверието към партията, която те издига. ДПС отново ни припомниха абсурдите на държавата, в която живеем. Ако Пеевски и Йончева се наредят рамо до рамо като евродепутати, интересно ще бъде кой от кого ще "преписва".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.