Сигнализирай!

Гърция потъна в прах от Сахара (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.04.2024 г.
23
0

Гърция потъна в прах от Сахара. Според службите качеството на въздуха, в засегнатата зона на Средиземно море, се е влошило значително, пише AccuWeather.

Пясъчна буря от Сахара затвори летища и блокира туристи на Канарските острови (видео и снимки)

Прашна буря превърна небето в червено и оранжево в Гърция, градове в Северна Либия, Африка и Средиземно море. Видеоклипове в социалните мрежи показват сцени на апокалиптично оранжево и червено небе, сгради и дървета. Прашната буря достигна и Средиземно море, и така хвърли оранжев оттенък на Южна Гърция.

Прашната буря е била придружена от ветрове със скорост до 70 км/ч. На сателит може да се види прах над широка част от северното крайбрежие на Либия. Простираща се на юг в пустинята и на север до Гърция. Показанията на AccuWeather за качеството на въздуха за Дерна, Либия, все още са били в нездравословния диапазон в 21:00 часа вчера.

снимка: X/NEXTA

Качеството на въздуха е достигнал нездравословни нива и в части от Гърция заради праха, който духа на север над Средиземно море. Въпреки че прахът придава интересна представа за света и превръща градовете в снимачна площадка на филма "Дюн", ние ви съветваме да стоите вкъщи докато отмине. Това замърсяване е опасно за вдишване!

Видео: X/NEXTA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.