Сигнализирай!

Русия е превзела важна точка в Донецка област

Gospodari.com
Gospodari.com
28.04.2024 г.
40
0

Руските сили са превзели украинското село Новобахмутовка в Донецка област - близо до Очеретино. През последните дни то се превърна в център на ожесточени сражения, съобщава OffNews.

В изявлението на руското министерство на отбраната се казва, че руската армия е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр.

Руските сили ще постигнат значителни тактически успехи през следващите седмици. Това е зашото Украйна чака на фронта да пристигне американската помощ, предупреди Институтът за изследване на войната (ISW) в последния си доклад. 

Добре осигурените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значими руски настъпления по време на очакваното лятно настъпление на Русия. Въпреки че руските сили все пак ще използват избрани предимства и приспособления, за да представляват значителна заплаха за Украйна това лято, пише в доклада.

Русия задържа журналист на Forbes – споделил чужда публикация за войната

Източник: istockphoto

Руските сили потвърдиха, че напредват северно от Авдеевка и западно от Донецк.

Темпото на руските настъпателни операции в момента е по-високо по посока на Авдеевка, отколкото в близост до Часов Яр. Руските сили се съсредоточават върху използването на тактическата ситуация, която е неблагоприятна за украинските войски северозападно от Авдеевка.

През следващите седмици обаче руските сили вероятно ще засилят настъпателните операции край Часов Яр. Градът предоставя на руските сили възможност за по-значителен от оперативна гледна точка напредък.

Председателят на Съвета на резервистите на армията Иван Тимочко потвърди пред УНИАН, че военните действия край Авдeeeка не се развиват благоприятно за ВСУ.

"За съжаление там се стигна до доста сериозно тактическо ниво на ситуацията. Полагаме всички усилия тя да не прерасне в сериозна заплаха", подчерта Тимочко.

По думите му направлението край Авдеевка е важно за Русия. Така ще пробият в района на Очеретино и други ключови населени места в Донецка област. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.