Сигнализирай!

Барикадиралият се полицай се опитал да се самоубие (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.05.2024 г.
16
0

Барикадиралият се полицай се опитал да се самоубие. Това коментира адвокатът му Зоя Тошкова на брифинг, предаде NOVA.

Снощи стана ясно, че служителят на реда Венцислав Караджов се барикадира в дома си, след като беше осъден на доживотна присъда за убийството на родителите му.

Тошкова коментира, че клиентът ѝ направил опит да се обеси на кабел, точно преди да бъде изведен от дома си.

„Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, допълни адвокатът, за да уточни, че не полицията го е убедила да се предаде. Тя твърди, че ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Полицай с доживотна присъда се барикадира в дома си (видео)

Зоя Тошкова

Адвокатът на Караджов е тази, която му съобщила за доживотната присъда.

„Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни”, сподели Тошкова.

Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен. „Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби”, допълни юристът.

Предвид развоя на събитията, Тошкова коментира, че не е удовлетворена. „И той, и аз не приемаме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна”, каза през сълзи адвокатът.

Въпреки че по думите на Тошкова полицията не е била причината за предаването на Караджов, вътрешният министър похвали служителите на реда. Калин Стоянов публикува във Facebook профила си благодарствена публикация към тези, участвали в акцията.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.