Сигнализирай!

Починал 15-годишен тийнейджър ще бъде признат за светец

Gospodari.com
Gospodari.com
24.05.2024 г.
18
0

Починал 15-годишен тийнейджър ще бъде признат за светец. Карло Акутис е италиански тийнейджър, който си спечели прозвището „Божият инфлуенсър“. Той може да стане първият светец от поколението на милениалите на Католическата църква, пише CNN.

Генерация Y (милениали) са хората, родени между началото на 80-те и средата на 90-те.

Папа Франциск призна второ чудо, приписвано на Акутис, починал от левкемия през 2006 г. едва на 15-годишна възраст. Той става известен като геймър и компютърен програмист.

По време на живота си Акутис използва своите технологични умения, за да разпространи осведомеността за католическата вяра, включително създаване на уебсайт, документиращ чудеса.

Роден в Лондон през 1991 г., по-късно се премества в Милано, Италия със семейството си. Въпреки че родителите на Акутис не били религиозни, вярата на младото момче била подхранвана от полската му бавачка. След смъртта му тялото му е преместено в италианския град Асизи, където сега е изложено в светилище, заедно с други реликви, свързани с него.

https://www.youtube.com/watch?v=Lvkk2gT6FAw

Потенциалните кандидати за светци обикновено трябва да имат две чудеса, приписани им, преди да могат да бъдат канонизирани.

Последното чудо, приписвано на Акутис, се отнася до докладваното изцеление на момиче от Коста Рика. То получило травма на главата след падане от колелото си във Флоренция, Италия, където е учело. Майка ѝ казва, че се е молила за възстановяването на дъщеря си в гробницата на Акутис в Асизи.

Акутис беше обявен за „блажен“ след първото си чудо през 2020 г. Тогава според съобщенията той е излекувал бразилско момче, което е имало вроден дефект в панкреаса.

Снимка: стопкадър/видео

След приписването на две чудеса, следващата стъпка е папата да свика среща на кардиналите, за да се споразумеят за светостта на Акутис и да решат датата за канонизирането.

Неговата история се смята за полезна за Католическата църква, тъй като се стреми да се свърже по-добре с по-младите поколения в дигиталната ера.

Отговорността да имаш куче за домашен любимец (Коментарът на редактора)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.