Сигнализирай!

6 години отне на Прокуратурата да състави годен обвинителен акт за трагичната катастрофа край Своге

Gospodari.com
Gospodari.com
29.05.2024 г.
11
0

6 години отне на Прокуратурата да състави годен обвинителен акт за трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, а 10 бяха ранени. Инцидентът се случи през август 2018 - автобус се преобърна в пропаст на пътя София-Мездра в Искърското дефиле. В него бяха членове на пенсионерски клуб от Световрачене, техни близки и приятели.

Най-после обвиняемите се изправят пред съда. Сред тях са шофьорът на автобуса, както и представители на строителната фирма, поддържаща пътя. Четири поредни пъти обвинителният акт беше връщан на две инстанции заради процесуални нарушения, които Прокуратурата трябваше да отстрани. 

Пореден фалстарт на делото за катастрофата край Своге, в която загинаха 20 души

Време е за справедливост

6 години без съд. 6 години близките на загиналите очакват справедливост. Нелепо, жалко и грозно е! Прокуратурата отново демонстрира тоталната си некомпетентност - за кой ли път. В това време стават нови и нови трагедии, а отговорните са сигурни, че до наказания няма да се стигне. И как да се стигне, при положение, че отговорните магистрати не могат да си свършат работата толкова време?!

Прокуратурата работи, за да си получава заплатите. И това остава непроменено, независимо кой е на власт и в нея, и в държавата. Нещо повече - работи за тези, които могат да си го позволят. А останалите... че защо им е справедливост?!

Надяваме се след толкова години най-после да се стигне до справедлив процес! В памет на жертвите на поредния нелеп трагичен инцидент!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.