Сигнализирай!

Касираха изборите за общински съветници в Пазарджик

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2024 г.
8
0

Административният съд в Пазарджик касира вота за общински съветници с аргумента, че при отчитането на гласовете са допуснати груби нарушения, съобщава БНР.

Резултатът от вота в Пазарджик е оспорван от недоволни кандидати за общински съветници. По тяхно искане са отворени за повторно преброяване чувалите в 52 секции и съдът назначи съдебно-техническа експертиза в 37 от тях. При нея са открити големи нарушения, включително и липсващи 300 бюлетини. В една от секциите са установени действителни бюлетини, обявени за недействителни. При един от водачите на листа са установени 77 такива бюлетини.

Източник: БТА

Изборите за общински съветници в Сандански ще бъдат касирани

За нарушения и грешки признават и отделни членове на общинската избирателна комисия. Има много пропуски, които дават мандат на конкретна политическа партия, останала извън разпределението на мандатите, коментира Антони Върбев от ОИК Пазарджик. Решението на съда обаче подлежи на обжалване.

Кмет на Пазарджик от втори тур стана Петър Куленски от ПП-ДБ. В общинския съвет пък влязоха рекорден брой партии - 15. Партията с най-висок резултат, останала под чертата, е ДПС с 685 гласа.

Пазарджик не е единствената община, в която на първа инстанция се стига до касиране на вот за общински съветници. С подобно решение излезе наскоро и Административният съд - Благоевград за изборите за общински съветници в Сандански.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.