Сигнализирай!

Най-богатият човек в Азия жени малкия си син с най-грандиозната луда индийска сватба (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.07.2024 г.
26
0

Най-богатият човек в Азия жени малкия си син с най-грандиозната луда индийска сватба. От над един месец насам Мукеш Амбани изумява цял свят с подготовката за женитбата на най-малкия си потомък - Анант Амбани.

Според оценка този месец на сп. "Forbes" Мукеш Амбани има лични богатство от около 120 млрд. долара.

Лавина от снимки и видеа заля социалните мрежи по повод тридневните тържества за предстоящата сватба на Анант. В щата Гуджарат се изредиха Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Иванка Тръмп, а Rihanna забавляваше гостите.

След това имаше средиземноморски круиз за около 800 души. Заради него местните в Италия се оплакаха от твърде много шум и затварянето на крайбрежни райони в Портофино. За доброто настроение се грижеха Андреа Бочели, Katy Perry и и "Backstreet Boys".

А днес всичко това достига кулминацията си с четиридневната сватба на Анант Амбани и годеницата му Радика Мерчант. Тя е дъщеря на милиардер в бизнеса с фармацевтични продукти.

Няма официален списък на гостите, но индийските медии спекулират, че вече е пристигнал Джъстин Бийбър и се очаква Ким Кардашиян.

24-годишна индийка се омъжва за…. себе си

Затворена е част от финансовата столица на Индия. В Мумбай може би ще пристигнат за събитието бившите британски премиери Борис Джонсън и Тони Блеър, изпълнителният директор на саудитската държавна петролна компания Saudi Aramco Амин Насър, президентът на Samsung Electronics Джей Лий, Майк Тайсън, Джон Сена, Жан-Клод ван Дам...

Разбира се, очакван е и премиерът Нарендра Моди, който между другото и ще открие няколко инфраструктурни обекта.

Местни жители са раздразнени от това, че е затворен за хора част от квартала около Jio World Convention Centre, притежаван от конгломерата Reliance на Амбани. Бизнесът на доста хора спира и се добавя още трафик в и без това задръстеният от коли град. Канадският диджей deadmau5 бе принуден в последния момент да отложи концерта си.

Индийска двойка съди бездетния си син за 615 000 евро

В зоната на тържествата улици и сгради са окичени със светлини и цветя. "Антилия" - 27-етажната жилищна сграда на фамилията е осветена в различни цветове.

След днешната сватба с традиционни хиндуистки ритуали следват сватбени тържества в събота и неделя. А в понеделник ще има "специален прием" за хората от домакинството на Амбани.

Изпълнителният директор на Club One Air, съобщи, че фамилията е наела три от неговите самолети Falcon-2000, за да превозва гости. Както и че очаква с логистиката по света и в Индия да се занимават над 100 частни самолета.

"Амбани играят играта на супербогатите в Индия, опитващи се да се надминат един друг с мащабите и с привличането на световния елит. Но цялата тази екстравагантност е и напомняне за огромните неравенства в индийското общество", казва за "Financial Times" Макъл Кугелман, директор на Института за Южна Азия на американския Център "Уилсън".

Семейната компания "Reliance", основана през 60-те години на ХХ век от дядото на младоженеца Дхирубхай Амбани, е гигант в производството на горива, телеком сектора и търговията на дребно. Семейството организира и благотворителни събития, като лично раздават храна на селяни и помагат на фондации. Но това не помага много за намаляване на критиките за събирането на толкова богати и известни хора, представяно като "публично събитие".

Младоженец откри, че новата му съпруга всъщност е мъж дни след сватбата им

Сватбата е и част от събитията, символизиращи предаването на части от огромния бизнес в ръцете на наследници.

Мукеш Амбани и по-малкият му брат Анил водиха яростна битка за контрол, след като баща им почина без да остави завещание.

В момента трите основни поделения на Reliance са поделени между децата на Мукеш и миналата година те бяха издигнати до членство в борда на директорите.

Видео: Х

Тези грандиозни организации, колкото и да са красиви, са едно напомняне за това, че най-богатите с тези, които най-много замърсяват света ни. Те могат да контролират всичко - от блокиране на столици, до отмяна на концерти и полети... И отпадъкът, който ще оставят на планетата ни след всички тържества, ще е огромен. Да не говорим за въглерония отпечакът...

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.