Сигнализирай!

Тежката ситуация в село Воден е овладяна

Gospodari.com
Gospodari.com
17.07.2024 г.
30
0

Тежката ситуация в село Воден е овладяна. Това написа във Facebook вътрешният министър Калин Стоянов.

Жителите на село Воден се евакуират сами заради огромни пламъци (видео)

"Това е резултат от съвместните действия на пожарникари, горски, военни и доброволци. Благодарение на общите усилия няма жертви и пострадали, хората са евакуирани незабавно”. Това написа във Facebook вътрешният министър Калин Стоянов.

„Съсредоточихме сили и техника за защита на двете съседни села Шарково и Крайново. В гасенето ще се включат водометни машини и служители на жандармерията. В борбата с огъня днес използвахме един хеликоптер. Взети са мерки и по отношение на газокомпресорната станция „Странджа”, която се намира в съседното село Горска поляна. В момента там са изградени просеки и дежурят екипи на пожарната”, съобщава още вътрешният министър.

снимка: Facebook/ Калин Стоянов

„На добросъседски начала в помощ очакваме от Одрин да пристигнат още две летателни машини, както и противопожарни автомобили и булдозери. Междувременно на летището в Пловдив вече кацнаха двата хеликоптера, изпратени от Чехия по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, очакваме и екип от наземни служители от чешката пожарна служба. Вярвам, че държавата ще се справи с тази сериозна ситуация, макар времето да не е на наша страна”, продължава постът.

Хеликоптерите от Чехия също пристигнаха на летище Пловдив, за да помогнат в борбата с пожарите. От Асоциацията на доброволците излязоха с призив за подкрепа чрез SMS с текст DMS OGNEBOREC на номер 17 777. Нека заедно се справим с кризисната ситуация в страната!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.