Сигнализирай!

92-годишна жена спаси щъркелче в Казанлъшко (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.07.2024 г.
13
0

92-годишна жена спаси щъркелче в Казанлъшко. Една история за съпричастност след вчерашните бури в Централна България разказва NOVA.

Градушката в Казанлъшко е причинила смъртта на десетки щъркели и зайци (видео)

След вчерашната буря баба Мария излиза пред къщата си. „Падна от черешата, аз метях на улицата и нещо изтупа до мен, хванах го. Той започна да рита и аз го оставих - постоя, постоя и се окопити”, разказва тя.

Щъркелчето, което е вероятно със счупено краче, тръгнало по улицата и 92-годишната жена започнала да спира автомобилите. Баба Мария и нейната съседка не помнят подобна буря за последните 30 години. „То не се виждаше нищо, само вода през прозореца, затова е паднало щъркелчето”, казва Донка.

снимка: NOVA

Първото нещо, което двете жени правят след бурята, е да спасят щъркелчето. „Чакай ме, бабе, чакай да те, хвана да та гушна, бабе”, приказвам му, може би разбра, че няма да му сторя зло и се успокои”, споделя баба Мария.

През целия ден родителите на щъркелчето били на близките покриви. Птицата ще бъде откарана за лечение в спасителния център „Зелени Балкани” в Стара Загора.

Радваме се, че все още има добри хора, които са готови да помогнат на всяка животинка! Браво! Това е примерът, който всички трябва да следваме!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.