Сигнализирай!

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.08.2024 г.
49
0

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост.  Миналият август 21-годишната Микаела е пребита до смърт от 28-годишния мъж, с когото е живяла, разказва NOVA.

Мъж преби до смърт 21-годишната си приятелка в Омуртаг

Мъжът, пребил до смърт жена в Омуртаг, опитал да прикрие случая като инцидент (видео)

Нови разкрития за жестокото убийство на млада жена в Омуртаг (видео)

Той често я малтретирал физически и психически и след поредния тежък побой Микаела издъхва. В понеделник, година след убийството, Окръжният съд в Търговище присъди на първа инстанция 20 години затвор за насилника. Близките на жертвата обаче настояват за доживотен затвор без право на замяна. Казват, че ако го пуснат по-рано за добро поведение, той ще е все още млад, а тяхното дете вече го няма.

„Това е жестоко убийство. Не може да го осъдят на 20 години. Не съм съгласна с присъдата. Той ще излезе след 15 години, друго дете ще убие така. Друго семейство ще изгори. Ще обжалвам”. Това заяви майката на убитата Микаела Веска Цонева.

снимка: NOVA

„В съдебната зала от съдебния лекар разбрахме как е извършено убийството”, сподели бащата Михаил.

По думите на родителите двамата не са знаели за тормоза, оказван на дъщеря им. „Тя криеше. Беше ѝ счупил телефона. Когато тя говореше с нас, казваше, че са се скарали, ревнували се. Не е споделяла  друго. Разбрахме в съда, че той я е тормозел. Тя е криела, защото той я е заплашвал”, подчерта Веска Цонева.

Коментарът на “Господарите”

Това е пореден случай на убийство при домашно насилие. Междувременно въпреки обещанията на политиците с години за закони, които да пазят жертвите и да действат като превенция в такива случаи, реално виждаме вихрещо се чувство за тотална безнаказаност. Докога?! Колко още хора ще загубят живота си, докато всички като общество осъзнаем, че насилието Е проблем?

Изказваме съболезнования на роднините. Настояваме за най-тежката присъда за това ужасно действие, причинено без съвест!

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.