Сигнализирай!

Ахмед Доган остана без морския си сарай

Gospodari.com
Gospodari.com
17.08.2024 г.
89
0

Ахмед Доган остана без морския си сарай. Мажоритарният 95% дял във фирмата “Хермес Солар”, в която почетния председател на ДПС Ахмед Доган влезе официално като собственик през февруари 2024 г., вече е прехвърлен на фирма на съдружника на Доган - Данаил Папазов, информира Bird. Руснакът Георгий Серопян запазва своите 5% дял. Вписването на промяната в Търговски регистър е станало на 16 август 2024 г.

Ахмед Доган стана реален собственик в сараите чрез поредица от фирми. Дотогава той беше само ползвател на летните сараи на брега на морето край бургаския парк “Росенец” и от години е спряган за скрит собственик на “Догансарай” и фирмата “Хермес Солар”,  припомня Bird.

Държавата от години не успява да защити интересите си и да събори установените незаконни постройки и незаконния кей на Догансарай.

Обектът се превърна в символ на завладяната държава, срещу която се бореше демократичната общност, преди нейните лидери да се договорят с Борисов и Пеевски за общо управление и негласна амнистия за всичките им безобразия през годините.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се отървал и от задлъжнелия "ТЕЦ Варна". Едноличен собственик на ТЕЦ-а, дължащ над 40 милиона лв. на държавната „Булгаргаз“, става предишният съдружник на Доган - Данаил Папазов, който е бивш министър в кабинета Орешарски. Споразумението за прехвърляне на собствеността е вписано в Търговския регистър на 12 август.

Явно войната Пеевски - Доган, която досега се водеше за овладяване на ДПС, се пренесе и на корпоративния фронт.

Луксозните имения на Доган и Гайтански са бетонирани лъжи за обществена сметка

Ние от “Господарите” не сме спирали да ви показваме какво се случва с нахалството на хора, които си играят с властта и правят каквото си пожелаят. Процес в положителна посока няма.

Единственото, което можем да направим, е да се надяваме, че органите на реда ще се задействат. Прокуратурата ще свърши работата си и държавата ще спре да бъде “майка за едни, а мащеха за други”. До кога някои хора ще са по-привилегировани от други?

Защо 5 месеца по-късно пътят до “Сараите на Доган” в Росенец все още е с неясна съдба? (РЕПОРТАЖ)

“Господарите” с горещ коментар за скандала около сараите на Доган

Пристанището пред „Сараите” расте без разрешителни (РЕПОРТАЖ)

Ахмед Доган остана без морския си сарай

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.