Сигнализирай!

Домашните любимци на звездите им "откраднаха" кориците

Gospodari.com
Gospodari.com
17.08.2024 г.
37
0

Домашните любимци на звездите им "откраднаха" кориците. Чували сте за непо-бебета, но какво ще кажете за непо-кучета, написа наскоро Guardian по повод новите придружители на звездите по време на събития - техните домашни любимци. Непо-кучета идва от непо-бебетата, общото наименование за децата на известните, които превзеха модната сцена и киноиндустрията през последните няколко години, пише Дневник.

Пилаф, порода мини чухуахуа, на Деми Мур, трите джак ръсела на Марая Кери - Мотли, Джил Е. Бийнс и Ча Ча, и йоркширският териер Фенди Диор на Миси Елиът са само част от звездите в специалния летен проект на американския Vogue.

Списанието смени главата си с Dogue, за да създаде 12 дигитални корици, на които вместо звездните им стопани, пред фотообектива застават техните кучета.

"Кучетата винаги са имали място на страниците на Vogue - от Коко Шанел, която през 1931 г. се снима за корица със своя немски дог Жиго, до Азедин Алая, който е заснет от Артър Елгорт за брой февруари 1986 г. с два йоркширски териера във всяка ръка", обясняват от екипа на списанието.

След като Деми Мур започна да се появява на всяко събитие с Пилаф и в инстаграм профила ѝ кучето присъства на почти всички снимки, а Глен Пауъл често е придружаван от своето куче Брискет на червения килим, от Vogue решават да насочат светлините на прожекторите към домашните им любимци. В проекта участват още кучетата на Били Айлиш, Сидни Суини, Ана Уинтур, Сиара, Тим Уолц, Том Браун, Айо Едебири и рапъра Фърг.

https://www.facebook.com/Vogue/posts/881223310533614?ref=embed_post

Миналия месец на "лудата индийска сватба" на богатите наследници Анант Амбани и Радика Мерчант, навсякъде присъстваше тяхното семейно куче - голдън ретривърът Хепи, облечен тематично за празненствата в Мубай.

Актрисата Глен Клоуз пък заведе своето куче Пип на "Уимбълдън". Пуделът Лов пък придружава певицата Сиара дори и на турнето ѝ. "Сцената е нейната игрална площадка", казва тя пред Vogue, което потвърждава твърдението на Guardian, че кучетата на звездите имат натоварено светско лято.

И докато някои от тях се отправят към поредния си полет с частен самолет, според проучване на "СкайКуест", международният пазар на дрехи за домашни любимци през 2021 г. е бил оценен на 5,7 млрд. долара и се очаква да достигне до стойност от 7,3 млрд. до 2028 г.

https://www.facebook.com/Vogue/posts/pfbid031BnNFVvr6F7kQTZehBupqGtpJRCZfpWJmKwLhohaLeCabu65TrtJ7ZTuAouZzA2dl

Дрехите за кучета не са нещо ново, но все повече световни брандове започват да създават цели колекции за домашни любимци. Фарел Уилям наскоро пусна серията "Dandy Dog Walkers" за мъжката линия "Луи Вюитон". А дакелът на дизайнера Том Браун го вдъхнови да създаде аксесоари с форма на самия Хектор, припомня Vogue.

Обличането на кучета е "изключително популярно, защото не само ги прави по-интересни, но им придава идентичност и индивидуалност". Това казва пред Guardian Тифани Су от сайта Mytheresa, който предлага стоки на висок клас брандове. Според нея още по време на пандемията се отбелязва ръст в осиновяването на домашни любимци. Това съответно води до увеличаване на търсенето на продукти за домашни любимци.

Снимка: iStock

В Mytheresa има специална категория за тях. В нея могат да бъдат открити пуловери "Гучи" за 350 евро. Също якета "Монклер" за 400 евро и каишки "Кристиан Лубутен" за 420 евро.

"Важно е собствениците да помнят, че кучетата не са модни аксесоари". Това заявява Бил Ламбърт от киноложкия клуб "Кенел Клуб" пред Guardian. И допълва, че на тях им трябват най-вече разходки и много внимание. "Собствениците, които желаят да водят кучетата си на събития, първо трябва да помислят дали кучето им ще се чувства комфортно и щастливо в тази среда и дали ще има постоянен достъп до вода", казва още той.

Домашните любимци на звездите им "откраднаха" кориците

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.