Сигнализирай!

Еврокомисията даде разрешение за компенсации на бизнеса за скъпия ток у нас

Gospodari.com
Gospodari.com
18.09.2024 г.
12
0

Еврокомисията даде разрешение за компенсации на бизнеса за скъпия ток у нас. Всички небитови потребители ще получават компенсации за скъп ток до края на годината. Това реши правителството, а Еврокомисията разреши такъв тип подпомагане, информира NOVA.

Според текстовете всички 633 000 небитови потребители ще получават 100% помощ, ако токът за бизнеса струва над 180 лева за мегаватчас. Периодът за подпомагане е от началото на юли до края на декември тази година. В това число влизат дори електроразпределителните дружества. За мярката са необходими 549 милиона лева.

Снимка: iStock

Имаме становището от страна на Европейската комисия, че мярката, която сме приложили, е аналогична с предходни такива мерки, прилагани през 2021 г. и че е допустима и нужна на пазара за момента. Което с няколко думи означава, че още от утре ще може да бъде започнато реално изпълнение на програмата и фонд „Сигурност на електроенергийната система” ще започне изплащането на компенсациите на бизнеса”, заяви министърът на енергетиката Владимир Малинов.

През един месец: Отново се запали локомотив на БДЖ

Еврокомисията даде разрешение за компенсации на бизнеса за скъпия ток у нас

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.