Сигнализирай!

Вечерно шоу преди ваканцията на парламента – депутати блокираха трибуната (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.09.2024 г.
95
0

Вечерно шоу преди ваканцията на парламента – депутатите от ИТН и "Възраждане" блокираха трибуната. Преди това Павела Митова от ИТН взе думата за процедура по начина на водене. Тя посочи, че председателят на Народното събрание Рая Назарян е нарушила чл. 46 от парламентарния правилник във връзка с проверката на кворума. След това микрофонът ѝ беше изключен и Рая Назарян коментира, че няма ред в залата, информира NOVA.

Снимка: Теодора Цанева/БТА

В 21:00 часа парламентът продължи заседанието по промените в Закона за енергетиката, след като поредна проверка показа наличие на кворум.

Заради блокираната трибуна Делян Добрев от ГЕРБ-СДС започна да чете от мястото си доклада на ресорната комисия във връзка с актуализираната пътна карта за климатична неутралност, докато депутати се опитаха да изтръгнат кабелите на озвучителната система. Народни представители обясниха, че не искат повече да се провежда това пленарно заседание.

Към 22:00 часа беше свикан Председателски съвет.

Малко преди 23:00 часа председателстващата заседанието Росица Кирова поиска проверка на кворума, регистрираха се само деветима депутати. Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум, а малко след това светлините в пленарната зала бяха загасени в присъствието на депутатите от ИТН. 

В полунощ започва предизборната кампания, когато парламентът по правило не трябва да работи и може да провежда само извънредни заседания.

Уникално Народно събрание! Уникални депутати, които ние избираме! Да, това избрахме на последните избори. Хубаво ги вижте! Предстои ни пореден опит, седми поред за парламент от април 2021 г. насам. Затова е важно да гласуваме на 27 октомври! С разум!

Вечерно шоу преди ваканцията на парламента – депутати блокираха трибуната (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.