Сигнализирай!

"Всичко е възможно по всяко време": Реакцията на Иран след смъртта на Насрала

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2024 г.
651
0

"Всичко е възможно по всяко време": Реакцията на Иран след смъртта на Насрала. Според властите в Иран е възможно изостряне на напрежението в Близкия изток.

"Всички трябва да са наясно, че ситуацията е изключително взривоопасна и че всичко е възможно по всяко време (...), включително и война", предупреди иранският външен министър Абас Аракчи.

От Иран са поискали свикване на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Според тях Израел е предизвикал международна криза и е поставил целия свят в състояние на тревога. “Кръвта на Насрала не е пролята напразно. Израел ще съжалява за този акт”, заканва се министърът на външните работи. 

Според наблюдатели реакцията на Иран на убийството на Насрала досега е по-скоро сдържана и в нея не се говори за ответен удар. Затова понастоящем Техеран изглежда предпочита да дискредитира Израел по дипломатически път на международната сцена.

"Командването на армията призовава всички граждани да запазят националното единство и да не се впускат в действия, които застрашават гражданския мир в този опасен и чувствителен етап от историята на страната ни", се казва в призив на военните в Ливан, цитиран от News.

Най-висшият християнски духовник в страната призова също за дипломация в конфликта. В изявление на ливанския министър на информацията се посочва, че убийството на Насрала е "наранило сърцата на ливанците", но и се уверява, че дипломитическите усилия за прекратяване на огъня и в момента "все още продължават".

В същото време премиерът на израелците Бенямин Нетаняху бе категоричен, че ракетните удари продължават. Дори заяви, че лично е дал разпореждането да бъде ликвидиран Хасан Насрала, лидер на “Хизбула”.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.