Сигнализирай!

Иран изстреля балистични ракети срещу Израел (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19:51 ч.
343
0

Иран изстреля балистична ракета срещу Израел. Това съобщи израелската армия. Сирените за опасност са прозвучали в цялата страна. Според местни медии в Йерусалим се чуват експлозии. Отбранителните сили призовават израелците „да останат нащрек и да следват точно инструкциите на командването на вътрешния фронт“.

Когато чуете сирена, трябва да влезете в защитено пространство и да останете там до второ нареждане“, допълват те. Репортерите на държавната телевизия легнаха на земята по време на преките предавания.

Малко по-рано САЩ предупредиха, че имат данни за такава атака. Смята се, че Техеран отвръща на ударите на израелските сили, които обстрелват бастиони на ливанската шиитска групировка „Хизбула“. В последните дни бяха убити редица нейните главнокомандващи, сред тях и лидерът Хасан Насрала, информира NOVA.

В понеделник от Държавния департамент на САЩ съобщиха, че Израел провежда ограничени наземни операции в съседен Ливан. Малко след това израелската армия издаде предупреждение жителите на южните предградия на Бейрут да се евакуират поради планирани удари срещу цели на „Хизбула“. 

"Всичко е възможно по всяко време": Реакцията на Иран след смъртта на Насрала

Израелските военни разкриха, че през нощта са нанесли „прецизни удари” по няколко обекта за производство на оръжия и инфраструктура на „Хизбула” край столицата на Ливан, смятано за крепост на подкрепяната от Иран групировка. Ударите между Израел и шиитската групировка продължиха и във вторник. Призивът на Тел Авив е за евакуация в 25 ливански села.

Балистичната ракета е военна ракета, обикновено наземна, която лети по балистична траектория, откъдето произлиза и наименованието ѝ. Курсът ѝ се определя от законите на астродинамиката и балистиката. Според предназначението си балистичните ракети могат да се разделят на тактически и стратегически.

Снимка: iStock

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.