Сигнализирай!

Свалиха имунитета на Джейхан Ибрямов

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
356
0

Свалиха имунитета на Джейхан Ибрямов. 13 от членовете на ЦИК гласуваха "за" отнемане на имунитета на кандидата за депутат от ДПС, предаде NOVA. Ибрямов е настоящ и кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи”.  Антикорупционната комисия проведе акция в жилище, свързано с него, в сряда. Народният представител беше задържан по обвинения за търговия с вот.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян също разреши сваляне на депутатския имунитет на Джейхан Ибрямов. 

Въз основа на задълженията си по Конституцията на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, председателят на Народното събрание разрешава свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов“, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. 

По-рано тя свика извънредно заседание на Председателския съвет по случая със задържането на народния представител. Тя получи уведомление от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов, че депутатът е задържан при заварено тежко престъпление.

Задържаха и кандидат-депутат от ДПС-Доган за купуване на гласове (видео)

Адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди, че депутатът е задържан за 24 часа в сряда вечерта, след което е отведен в следствения арест. Йордан Киров каза още, че задържането е по разследване за купуване на гласове. 

Според Киров оттук нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на кандидата за народен представител.

Снощната акция на Антикорупционната комисия в София е започнала на адрес, свързан с Ибрямов. По първоначални данни при претърсването са иззети документи, свързани с разследването срещу бизнесмена Румен Гайтански, известен като Вълка, както и за ТЕЦ „Варна”. Открити са и пари. Според адвокат Киров те били за лични нужди на клиента му.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения за търговия с влияние на Джейхан Ибрямов. Задържането му е удължено за срок до 72 часа.

Според обвинението в периода от 25 септември до 2 октомври тази година Ибрямов поискал и взел „дар’, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им. „На 25 септември в района на сградата на 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ той поискал парична сума от 200 000 лв., а в сряда на паркинга на хранителен магазин взел от същия човек 100 000 лв.”, пише в обвинението.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.