Сигнализирай!

Задържаха и кандидат-депутат от ДПС-Доган за купуване на гласове (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 15 часа
410
0

Кандидат-депутатът от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов е задържан за купуване на гласове, потвърди адвокатът му Йордан Киров.

Според източници на бТВ Ибрямов е арестуван с белязани пари в момент на подкуп. По думите на защитника му, кандидат-депутатът е отведен в следствения арест именно заради купуване на гласове.

Адвокат Киров допълни, че снощи жилището на Ибрямов е било претърсено. Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство.  В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, допълни адвокатът.

По думите на адв. Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка "задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Новина, която не е новина: Отново хванаха купувачи на гласове (видео)

По-рано съпругата на Ибрямов и личен асистент на Ахмед Доган - Биршен Ибрямова, съобщи във Facebook, че не знае къде се намира мъжът ѝ.

Тя потвърди, че претърсването в семейното им жилище в София е продължило три часа.

"Уважаеми съпартийци, скъпи колеги, приятели! В отговор на десетките обаждания, които получих през последните часове - все още нямам информация къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан", написа Ибрямова.

"В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа", потвърди Ибрямова.

"Скъпи приятели, аз и Джейхан никога не бихме направили нещо, заради което децата ни, родителите ни, приятелите ни и колегите ни да се срамуват и ходят с наведена глава!", написа още асистентката на почетния председател на ДПС.

Ибрямов е с кандидатдепутатски имунитет, който го пази от арест. Според законодателството на страната ни обаче, ако някой бъде задържан в момента на извършване на престъпление, този имунитет пада и той може да бъде задържан за 24 часа.

Коментарът на “Господарите”

Отново акции срещу купуване на гласове, отново гръмки обещания от полицията, а накрая - никакъв резултат. Предстоящите избори ще ни покажат, че няма невъзможни схеми при търговията с вот - и нормално, предвид събитията в ДПС, политическия колапс в отношенията между уж “евроатлантическите” партии и редица други фактори. Истината е, че полицията ще атакува “дребни риби” за отчитане на дейност, докато големите корпоративни купувачи действат напълно необезпокоявани. Единствените, които можем да спрем купуването на гласове, сме всъщност всички ние - като просто гласуваме по съвест и не приемаме каквито и да е облаги срещу гласа си. Уви, твърде малко хора у нас са с такова мислене.

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за всякакви схеми за купуване на вот - нека се опитаме заедно да ги спрем!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.