Сигнализирай!

Запорираха сметките на "Топлофикация София"

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 12 часа
192
0

Министерството на енергетиката и "Булгаргаз" са наложили запор върху всички сметки на "Топлофикация София" заради необслужвани задължения, научаваме от NOVA.

Назад във времето от дружеството са пращали писма до всички компетентни институции, свързани с дълговете по договор за доставка на природен газ. През 2022 г. беше назначена и проверка от КЕВР.

От "Топлофикация" обявиха жена за мъртва заради дело за 16 лева (видео)

През април служебното правителство се отказа от договорен по време на кабинета "Денков" план за изкупуване на 1.6 млрд. дълг на столичното парно.

"Нямам информация за точната сума (заради която сметките са блокирани - бел. ред.), но дълговете на "Топлофикация" са общо около 2 млрд. лева, а само към "Булгаргаз" са около 800 млн. лева.", коментира председателят на ПП-ДБ/"Спаси София" Борис Бонев.

Той добави, че дълговете са проблем от десетилетия и според него не е случайно, че запорът се налага при служебно правителство, управлявано от кадър на ГЕРБ, и преди отоплителния сезон. Според  Бонев целта е да се покаже, че София се управлява лошо и това да е дивидент за една партия на предстоящите парламентарни избори. Лидерът на Спаси София" добави, че това се прави на цената на разстройване на цели системи и жертване на комфорта и топлото на столичани.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.