Сигнализирай!

Народното събрание погрешка публикува от кого Джейхан Ибрямов е поискал подкуп

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
672
0

Народното събрание погрешка публикува от кого Джейхан Ибрямов е поискал подкуп - мъж на име Мирослав, пише Offnews. Кандидат-депутатът бе задържан в сряда вечерта, след като бе заловен с белязани пари.

Съпругата на Джейхан Ибрямов обяви гладна стачка до освобождаването му (видео)

Повече подробности за задържането на кандидат-депутата от Алианса за права и свободи станаха ясно от съобщение на Народното събрание, в което се посочва, че имунитетът му е свален. Допълва се, че според прокуратурата бившият депутат поискал 200 000 лв. от човек, чиито имена не са посочени, а няколко дни по-късно е получил половината от тях.

"В периода от 25 септември до 2 октомври в София (Ибрямов) поискал и приел дар, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им", се казва в искането на Софийската градска прокуратура.

В прессъобщението на НС имената на мъжът, от който Ибрямов е поискал подкуп са заличени по този начин:

При копиране на текста обаче имената стават видими. Тъй като това е информация, защитена по Закона за защита на личните данни, публикуваме само първото име на мъжа - Мирослав. Разпитани са множество свидетели, като имената им отново са заличени, но видни при копиране - Георги, Петър, Виктор. При разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Причината за искания подкуп е за оказване на влияние върху длъжности лица от Министерството на отбраната за вземане на решение, свързано със службата им. Половината от парите получил седмица по-късно - на бул. Ген. Тотлебен на паркинга на магазин Кауфланд.

В искането на прокуратурата се твърди, че престъплението е от общ характер, но с висока степен на обществена опасност, както и че има опасност Ибрямов да извърши престъпление и да повлияе на свидетели по делото.

Междувременно арестът на депутата бе удължен на 72 часа. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.