Сигнализирай!

Пуснаха под гаранция главния обвиняем в схемата с източването на театрите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
247
0

Съдът пусна под парична гаранция двама от обвинените в схемата с източване на пари от театрите, съобщава NOVA. Соченият за мозък на схемата – Петко Писков, излиза срещу 15 000 лева, а Атанас Георгиев, който е обвинен, че е наемал фиктивни работници – срещу 10 000 лева.

По предварителни изчисления общата щета, нанесена от театрите в Разград и Смолян, за бюджета на културата е близо милион и половина. Остава неясно кой е прибирал всички средства, източени от двете културни институции.

Прокуратурата повдигна обвинение на директора на драматичния театър в Смолян (видео)

40-годишният Петко Писков е програмист и собственик на фирма за софтуерни продукти. Съдът реши да го пусне под гаранция с мотива, че има чисто съдебно минало. Освен това той е изготвил софтуерния продукт за генериране на документи, с които са оперирали директорите на театрите в Разград и Смолян. Именно те двамата са определяли възнагражденията на фиктивно назначените, както и допълнителното им материално стимулиране. Според магистратите не е конкретизиран механизмът как Писков е извършил длъжностното присвояване и у кого са отивали крайните суми.

Държа да подчертая, че Петко Писков няма правната възможност да назначава когото и да е било. Това се прави от принципала. Директорът, главната счетоводителка, които подписват договори”, заяви адвокат Славейко Серафимов.

Има реална опасност да извърши престъпление, като въздейства върху определени свидетели”, заяви Виктор Янков, прокурор в Апелативна прокуратура Пловдив.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.